Jouw BIO meter!

Hoe duurzaam ben jij? Check het op jouw BIO meter als je inlogt op je account! Met deze handige meter kan je direct zien hoe duurzaam jouw aankopen zijn. Zet jij je in voor een beter milieu en ben je graag duurzaam bezig? Dan zul je erg blij worden van dit hulpmiddel. Hoe het werkt? Simpel, de BIO meter kijkt naar jouw aankopen in onze winkel en berekent het percentage duurzame producten en ja, wij zijn kritisch als het gaat om duurzaamheid! Des te meer duurzame BIO producten je bestelt, des te hoger het percentage op de meter! Ga jij ook voor de 100%?
Om je te helpen in je keuzes kun je hier vinden waar onze BIO producten van worden gemaakt. Zo weet je precies wat je koopt!


Kraft karton & papier

Kraft is altijd al mega populair! Het ziet er erg mooi uit en geeft een moderne duurzame uitstraling. Kraft papier wordt gemaakt van gerecycled papier of FSC® gecertificeerd papier uit een verantwoord bosbeheer. Onze disposables en verpakkingen van Kraft papier zijn 100% composteerbaar, smaak-neutraal en vocht en vet bestendig. Kraft papier en karton is zowel in wit Kraft als in bruin Nature Kraft te verkrijgen en wordt veel toegepast op kartonnen koffiebekers, disposables en papieren zakken en draagtasjes.

Daarnaast is Kraft papier of karton te gebruiken tot 90°C en kun je veel van onze producten volledig laten bedrukken met jouw eigen logo of ontwerp!

Alle BIO-Producten

PLA

PLA (PolyLactic Acid) wordt doorgaans gemaakt van gen gemodificeerde Maïs. Deze maïs is trouwens niet voor de consumptie bedoeld. Uit de maïs wordt een zetmeel gewonnen dat kan worden omgezet in een maïsgranulaat. Het granulaat in korrelvorm kan vervolgens weer worden verwerkt in machines die van deze korrels disposables kunnen maken die lijken op reguliere plastic disposables maar dus gemaakt zijn van échte BIO grondstoffen. PLA is smaakneutraal, vocht-bestendig en kan tot 40°C verwarmd worden. Daarnaast is PLA erg helder waardoor het bijzonder geschikt is voor drinkbekers en rietjes!

Je vindt bij ons ook producten gemaakt van CPLA. CPLA beschikt over hetzelfde productieproces alleen is CLPA gemaakt van de cassavewortel en een stuk steviger dan regulier PLA. Ook kan CPLA een hogere temperatuur aan tot wel 85°C. CPLA vind je terug in deksels voor bijvoorbeeld koffiebekers en bestek.

Alle BIO-Producten

Suikerriet

Suikerriet is één van de meest voorkomende grondstoffen voor BIO verpakkingen. Suikerriet wordt voornamelijk geteeld in Azië̈ en Brazilië. De suikerrietplant is een grassoort en kan na 13 maanden al worden geoogst. Groot voordeel is dat een suikerrietplant wel 10 jaar mee kan! Uit de stengels van de plant wordt de suiker gewonnen en het residu (afval) dat overblijft na het verkrijgen van de suiker kan gebruikt worden als pulp vezel voor het maken van disposables en noemen we Bagasse.

Bagasse producten zijn bijvoorbeeld borden, schalen, kommen of maaltijdschalen. Groot voordeel van suikerriet is dat het erg goed isoleert en tegen tempraturen kan van -40 tot wel 200 graden! Suikerriet is 100% composteerbaar en zien wij als één van de meest milieuvriendelijke bio-oplossingen van deze tijd omdat het uit afval is gemaakt.

Alle BIO-Producten

Palmblad

Palmblad servies wordt gemaakt van, je raadt het al: Palmbladen. Deze palmbladeren zijn niet geplukte maar gevallen palmbladeren afkomstig uit India van de Areca Bestelpalm. Palmblad servies heeft een bijzondere en unieke look omdat je écht kan zien dat het een palmblad is. Hierdoor is elk stuk uniek en anders dan de rest. De gevallen bladeren worden verzameld en verschillende malen op natuurlijke wijze grondig gereinigd en vervolgens in de zon gedroogd.

De gedroogde bladeren worden met de hand uitgerekt, plat gemaakt en op een hoge tempratuur in een vorm geperst tot schalen, borden en kommen. Servies van palmblad is bijzonder stevig, vocht en waterbestendig en uiteraard 100% composteerbaar.

Alle BIO-Producten

FSC®

Het keurmerk FSC® dat veel voorkomt op houten, kartonnen en papieren disposables of verpakkingen staat voor Forest Stewardship Council® en verzekert dat de grondstoffen voor deze hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Het FSC keurmerk is wereldwijd het bekendste keurmerk voor verantwoord bosbeheer. FSC® disposables gemaakt van hout zijn vochtbestendig en geschikt voor de oven en magnetron tot 100°C. Diverse producten van hout en karton zijn ook 100% composteerbaar. Deze informatie vind je bij de producten.

Alle BIO-Producten

EN13432 & BPI

De NEN norm & 13432 die afgebeeld wordt met een kiemplantlogo staat voor de afbreekbaarheid van de producten binnen 90 dagen in een industriële omgeving tot CO2, water en biomassa en mag daarom als ‘composteerbaar’ worden gekenmerkt. Alles breekt namelijk af, zelfs je plastic tuinstoel. Alleen kan dit soms wel 200 jaar duren! Deze Europese norm is daarom ontstaan om composteerbaarheid en afbreekbaarheid van producten goed in beeld te kunnen brengen. Vaak wordt het logo vergezeld door een OK Compost logo. Ook hier is nog een variant in namelijk de OK Compost ‘home’. Als een product OK Compost Home is gecertificeerd mag je het dus thuis composteren.

In Amerika kent men een vergelijkbare norm onder de organisatie BPI wat staat voor Biodegradable Products Insitute en die samen werkt met de Europese organistaties Vincotte en Din Certco die de certificeringen voor composteerbare producten uitvoeren.

Alle BIO-Producten